Bangkok Hotels

vrijdag 22 december 2017

Impact Bangkok : OTOP City 2017

Nog tot en met de 25e December is er in de Impact Muang Thong Thani een jaarlijkse OTOP beurs. Wat is OTOP ? Het is de afkorting van One Tambon One Product. Het heeft te maken met het promoten van lokale produkten. Wiki heeft er een duidelijke uitleg van in het Engels.



Vandaag ging ik er op de voor mij gebruikelijke wijze naar toe, dus met bus 166 vanaf het Victory monument



Er zijn maar liefst 3 grote hallen bezet door deze beurs, Challenger 1, 2, en 3. Als je er binnengaat bij hal 1 begin je uiteraard met eten...............

Eten uit alle uithoeken van Thailand, het zag er allemaal heerlijk uit.




Voor de kenners ook de heerlijke Thaise worstjes, Sai Oua uit Chiangmai en Sai Krok uit Isan. En nog veel meer worsten waarvan ik de naam niet weet.





Dus zoals ik al schreef begin je bij hal 1 al gelijk te eten........en loop je verder dan kom je prachtige lokaal gemaakte kunstwerken en handarbeid tegen. Veel vlechtwerk bijvoorbeeld. En als ik het mag geloven allemaal handwerk.



Prachtig bestek



Thailand heeft prachtig aardewerk en porselein, oa Celadon en Benjarong, en dat is hier ook ruim aanwezig. Ik vind benjarong prachtig omdat de kleuren zo mooi zijn, dat zijn tussen de 3 en 8 kleuren. Benjarong is porselein, en celadon is ook mooi maar eenvoudiger door de groene jade kleur.

https://en.wikipedia.org/wiki/Celadon


Dit is benjarong



En dit is celadon

Geweldig om al deze Thaise kunst, want dat is het voor mij, te kunnen zien in een beurs.
We gaan wat drinken, virtueel dan want het was nog veel te vroeg om alcohol te proeven. De Thaise wijn wordt steeds populairder. Vroeger was vooral het noorden van Thailand berucht om de papaver velden, maar die zijn bijna allemaal verdwenen, en er voor in de plaats zijn koffie- thee- en druiven velden in de plaats gekomen. Maar wijn komt tegenwoordig uit meer streken dan alleen het noorden.





Je komt ogen te kort als je hier rondloopt, ben je in Bangkok dan kan je het gaan bekijken tot en met de 25e, toegang is gratis. En als je heel vroeg bent, de opening is om 1000 uur, dan kan je het combineren met een bezoek aan het pottenbakkers eiland Koh Kret.




Zoek je nog een mooie vaas ? 

En zo liep ik door 3 hallen vol met Thaise handarbeid en kunst en kitsch. En aan het einde van hal 3 is er weer eten..................................




Ik hoop dat je alle foto's wilt zien, ze staan KLIK HIER








donderdag 21 december 2017

Nakhon Phanom en That Phanom en omgeving

Nakhon Phanom ligt aan de Mekong rivier in het noord oosten van Thailand. Aan de overkant van de rivier ligt Laos. Ik was een paar dagen in Nakhon Phanom en ik maakte daar gebruik van het volgende vervoer : taxi - songteaw - fiets - boot - en natuurlijk mijn eigen benen, lopen dus. Ik zal proberen een verslag van deze dagen te schrijven, ik maakte bijna 200 foto's dus die vertellen ook genoeg. En vragen staat vrij #durftevragen 



En naar Nakhon Phanom vloog ik met Nokair vanaf het Don Muang vliegveld in Bangkok. Het vliegtuig was een Q400 van Bombardier. 


Daar aangekomen stonden er een paar minibusjes van de limousine service en voor 100 baht werd ik naar mijn hotel gereden. Een prima hotel voor 600 baht inclusief ontbijt. Geen sterren voor dit hotel maar de prijs kwaliteit verhouding was prima. De mensen waren super vriendelijk en het was erg schoon. Het hotel heet 777 Hometel, en ik boekte bij Agoda. Het is op een paar minuten loopafstand van de Mekong rivier. En de stad is ongeveer 15-20 minuten rijden vanaf het vliegveld.    777Hometel


Omdat ik een vroege vlucht had en de vlucht iets langer dan een uur duurde was ik net na het middaguur in mijn hotel. Dus tas uitgepakt en de buurt en vooral de rivier verkennen vanaf de boulevard.

Het was erg koud en er stond een stevige wind ( de dagen erna ook ) maar voor buitenlanders is het heerlijk. De Thaise mensen droegen allemaal een dikke jas.




De boulevard is schitterend en er wordt volop gewerkt aan uitbreiding, oa aan een fietspad langs de rivier, wat gedeeltelijk klaar is, van de Friendship III brug naar That Phanom


Er is veel Vietnamese invloed, oa deze clocktower
 http://thailandforvisitors.com/isan/nakhon-phanom/city/clock-tower.php

Er is een immigratie kantoor aan de rivier en er varen regelmatig bootjes tussen Laos en Thailand.



De tuktuks in Nakhon Phanom worden "skylabs" genoemd.




Iedere dag is er om 1700 uur een rivercruise van een uur. Kosten 50 baht en er is eten en drinken aan boord. Een blikje Leo was 45 baht !!. Ik maakte de boottocht en vond het erg leuk. Er is muziek aan boord en er is een actieve uitleg ( wel in het Thais uiteraard ). Maar toen de goede man mij vroeg waar ik vandaan kwam hoorde ik hem regelmatig "Netherlands" door de microfoon zeggen !!.






Tot zover dag 1

Ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Nakhon Phanom ligt That Phanom en die plaats is vooral voor mensen uit het Noordoosten erg belangrijk. 
https://www.renown-travel.com/temples/wat-phra-that-phanom.html

Ik wilde er naar toe maar het liefst met lokaal vervoer. En dat is gelukt met hulp van google.

Een rit van ruim een uur met een songteaw tussen de lokale vrouwen die naar de markt gaan of geweest waren, prachtig om mee te maken. Want uiteraard ben je als buitenlander het onderwerp van gesprek. Met handen en voeten en met mijn Thais kon ik vragen beantwoorden over mijn leeftijd !! en waar ik vandaan kwam. En vooral waar mijn vriendin-vrouw was ¿¿
Er wordt een van de vele dialecten gesproken dus was het soms erg moeilijk, maar lachen is internationaal dus hadden we allemaal plezier.



En de prijs van de rit...............40 baht

Vanaf het eindpunt van de rit zag ik de beroemde chedi al, en dat was nog een paar honderd meter lopen.



Ik geef later de link van al mijn foto's , maar liefst 189 !!





Nadat ik alles bekeken had ging ik op dezelfde manier als op de heenreis weer terug naar Nakhon Phanom.



Tot zover dag 2

De volgende dag wilde ik op de fiets naar de Friendship III brug, een kilometer of 12 ten noorden van de stad. Er is op het grootste gedeelte een prachtig fietspad.



Het hotel had fietsen, 50 baht per dag. Maar de kwaliteit van de fietsen was erg slecht, maar ik wilde het toch doorzetten omdat het op mijn verlanglijstje stond.



Van fiets 1 liep na 20 minuten de ketting er af, dus ik had al snel vieze smerige handen.......een paar keer geprobeerd om het te fixen maar dat lukte niet. Dus lopend terug naar het hotel.......en de moed niet opgeven en een andere fiets vragen. Fiets 2 had geen kettingkast, en omdat het koud was had ik mijn korte broek niet aangetrokken, dus binnen de kortste keren had ik vieze smeervlekken aan mijn rechter broekspijp.

Maar het fietsen ging "lekker".

Een katholieke kerk was de eerste bijzonderheid die ik tegenkwam.



Ik vond het heerlijk om langs de rivier te fietsen maar had niet in de gaten dat er ondanks de kou en de stevige wind ook nog een zon scheen. Ik heb nu een vuurrode kop maar heb er gelukkig geen last van.

Na ruim een uur zag ik in de verte de Friendship III brug tussen Thailand en Laos liggen. Ik dacht dat er drie bruggen zijn maar dat zijn er inmiddels al 4 over de Mekong rivier.

In de verte zie je de brug , je kan ook op de foto's klikken :



Ik vond het geweldig 





Tot zover dag 3


Op zo'n 5 kilometer van de stad Nakhon Phanom is het Ho Chi Minh house museum, dat was het doel van mijn volgende tripje per fiets.


Via google maps had ik een route binnendoor, en veel leuker, gevonden. Anders had ik een stuk langs de snelweg moeten fietsen. 








Alle foto's : KLIK HIER

Taxi Nakhon Phanom TAXI 0809037222

Artikel Bangkok Post