woensdag 7 juni 2017

Wat Phitchaya Yatikaram Worawiharn

Dat is de naam van een tempel aan de Thonburi kant van de Chao Phraya rivier in Bangkok. In de wijk Klongsan, dus vlak aan de rivier oever.

Lokatie : Klik Hier

Info over de tempel :  http://www.nationmultimedia.com/news/travel/getaways/30309113

http://martinsatte.livejournal.com/46700.html

Het was alweer bijna een week geleden dat ik een tempel ging bekijken dus vandaag moest dat maar weer eens gaan gebeuren. Ik vind tempels vaak mooie foto objecten en deze tempel was daar ook erg geschikt voor.

Vanaf mijn vaste bushalte op de Rama IV Road ( Halte Bonkai ) nam ik bus 149, die rijd over de Sathorn Road en gaat de Saphan Taksin brug over naar Thonburi. Het is niet ver maar door het drukke verkeer in Bangkok duurde het toch bijna een half uur voordat ik weer uitstapte.


Tegenover deze tempel is nog een tempel, met de naam Wat Anongkharam Worawiharn. Hier keek ik maar heel even omdat de bouw van deze tempel de gebruikelijke "klassieke" stijl is van de meeste tempels.   Er is wel een mooi gebouw bij deze tempel, helaas weet ik niet wat de functie van dit gebouw is  :


Alle foto's van vandaag : Klik Hier

Als je de straat van deze tempel inloopt , de soi 1 Somdet Chao Phraya , dan kom je in het mooie park met de naam "Princess Mother Memorial Park" .

Info : http://ikbeninbangkok.blogspot.com/2015/11/princess-mother-memorial-park.html

Daar vandaan ben je ook op loopafstand van enkele mooie tempels en een Portugese kerk, de Santa Cruz kerk.

Als je een van de twee bruggen overloopt , de Memorial brug en de Phra Pokklao brug, dan ben je bij de beroemde bloemenmarkt van Bangkok , de Pak Klong Talad of de Yodpiman bloemenmarkt.

Foto's van de bloemenmarkt :  Klik Hier

Foto's van Wat Prayum, Santa Cruz kerk, en de Wat Kayalanimit ;Klik Hier


Groeten uit Bangkok, morgen ga ik een paar dagen naar Chiangmai
dinsdag 6 juni 2017

Batcat museum Bangkapi Bangkok

In Bangkapi, op de hoek van de LadPhrao en de Srinagarinda Road is het Batcat museum.

Lokatie : Klik Hier
Facebook : Klik Hier

Zoals de meesten inmiddels wel weten reis ik in Bangkok hoofdzakelijk met het openbaar vervoer. Dit keer met de Saen Saep klongboot. Ik stapte op in Pratunam en stapte bij The Mall Bangkapi uit. Daar vandaan was het zo'n 10 minuten lopen.

Link Saen Saeb klongboot :  http://khlongsaensaep.com/

Op Maandag is het Batcat museum gesloten, dat had ik dus gisteren Maandag 5 Juni ervaren toen ik er heen wilde gaan en voor een gesloten deur stond.


De toegangsprijs is 250 baht voor volwassen buitenlanders........... ik vond het  dat wel waard om de prachtige verzameling te kunnen zien.

Ik werd werkelijk overweldigd door de vele tientallen vitrines met Batman gerelateerde spullen, de een nog mooier dan de ander. Er was zelfs een batmobiel  aanwezig.


Ik maakte een praatje met de eigenaar die zeer goed Engels sprak. Hij was in veel landen geweest en wist zelfs de Benelux te noemen. Hij was nu ook fan van de vele Legolands in Europa.
Wat meer info over het Batcat museum :Alle foto's van het Batcat museum staan : HIER

De Mall Bangkapi is trouwens een erg mooie mall. Er  worden veel activiteiten georganiseerd. Deze weken een fruitfest , zie foto's : Klik HierVoor ouders met kinderen is deze Mall aan te bevelen, eventueel in combinatie met het Batcat museum. Boven op het dak van de Mall is een zwemparadijs waar de kinderen zich kunnen vermaken ( En Pa en Ma ook hoor ). De toegangsprijs  is vele malen goedkoper dan het in de buurt zijnde Siam Park zwempark. Het zwemparadijs op het dak van de Mall heet Fantasia Lagoon.

Zie foto's : Klik Hier


Groeten uit Bangkok