zaterdag 3 juni 2017

ThaiFex 2017
In een metropool als Bangkok zijn er verschillende wijken die je als "centrum" kunt aanwijzen. Er is overal en altijd wel wat te doen. Zo zijn er ook diverse beursgebouwen zoals wij die als Ahoy en Rai en Jaarbeurs kennen. En die zijn niet in één stad. In Bangkok zijn er meerdere, zoals BITEC, Impact, Queen Sirikit Convention Center en nog een paar. De linken ernaar staan allemaal op De Bangkok Startpagina

Deze week was in de Impact de ThaiFex, ik noem het de Thaise huishoudbeurs. De eerste dagen was het voor de zakelijke bezoekers en de laatste 2 dagen voor de particulier.

Vanaf het Victory monument kan je er naar toe met bus 166. Die rijdt via Pakkred naar Muang Thong Thani. Sommige bussen rijden maar tot Pakkred dus als je er ooit heen wilt gaan vraag dan goed naar de bestemming. In de Impact Arena worden ook grote concerten gegeven van Thaise en Internationale artiesten. Binnenkort Britney Spears.


Alle bij ons bekende merken waren vertegenwoordigd en er was genoeg te proeven. We kennen natuurlijk Mama en Lobo.
Er waren ook stands van Internationele bedrijven en vanuit Japan was er aandacht voor Sake .

Ik zag Italiaanse ham en Zwitserse kaas en zelfs het Belgische Brugge was vertegenwoordigd met verschillende bieren of pilsen zoals je wilt :
Het was leuk om te zien en ik maakte veel foto's : Klik Hier
Dezelfde bus kan je ook nemen als je het "eiland" Koh Kred wilt bezoeken. Stap dan in Pakkred uit bij de Tesco Lotus en loop daar de straat in tot bij de tempel. Daar kan je met een pontje overvaren naar Koh Kred.donderdag 1 juni 2017

Wat Sanghathan Nonthaburi

Tempels zijn vaak prachtige foto objecten. Ik zoek altijd naar aparte tempels en die zijn er genoeg te vinden in Bangkok en omgeving.

Vandaag ging ik naar de Wat Sanghathan. Deze tempel is in Nonthaburi en is vanaf pier #28 ( Wat Kien ) binnen 10 minuten  lopend te bereiken. De Chao Phraya rivier expressboot stopt er. Je kunt op alle haltes in Bangkok zelf opstappen en het tarief is 15 baht ongeacht van de opstapplaats. Als je uit wilt stappen loop dan vast naar achteren anders vaart de boot door. Als je terug gaat laat je dan ook zien als de boot er aan komt. De boot met de oranje vlag stopt bij deze pier in de daluren, gemiddeld moet je maximaal 20 minuten wachten.Op bovenstaande foto's is de houten tempel te zien. Er is veel houtsnijwerk, en zelfs oud USA president George Bush is er te zien. ( Deze foto is van het internet )


Er is ook een zeer modern gedeelte, erg licht met volop glas .
Ik liep er een uurtje rond en maakte veel foto's, die staan HIER

Er is niet zo erg veel info over deze tempel te vinden maar hier  zijn wat links :
http://www.thaiguidetothailand.com/lifestyle-and-culture/wat-sanghathan-meditation-center/

Er is ook een mooi filmpje :Het is werkelijk een schitterend complex en het houtsnijwerk is prachtig. Buitenlanders zul je hier weinig tot helemaal niet tegenkomen. Het is echter makkelijk te vinden en de mensen zijn er erg vriendelijk tegen bezoekers. Er moet immers toch wat geld binnenkomen.
Als je er heen gaat let dan goed op wanneer je uit moet stappen , de pier is klein en je mist het makkelijk.


De Google lokatie :  Klik Hier
De looproute : Klik Hier


Groeten uit Bangkok