vrijdag 18 november 2016

Chiangmai Vrijdag 18-11-2016

Vandaag wilde ik gaan kijken bij het plaatselijke atelier en winkel van de Elephant Parade. De Elephant Parade reist de hele wereld door en was oa al in Amsterdam en Bangkok. In Bangkok heb ik vorig jaar de olifanten gezien in het  Siam Paragon shopping center.
Voor de duidelijkheid , dit zijn geen echte olifant hoor hahaha, het zijn geschilderde olifanten van hout, steen en ander materiaal. Helaas, er was niemand te bekennen en de zaak zat op slot. Binnen brandde wel verlichting en misschien was ik te vroeg !!

http://www.elephantparade.com/cities/chiang-mai-2016/
Dan maar op zoek naar iets anders, ik kan maar een paar uurtjes op de been blijven dus moest het wel in dezelfde buurt zijn.  Ik zag een tempel.........tja die zijn er wel meer hier. Dus liep ik het tempel terrein op en tot mijn verbazing zag het er mooi en verzorgd uit.  De grootste tempels in Chiangmai krijgen veel bezoek van toeristen maar de kleine onbekende tempels zijn vaak ook de moeite waard.

De naam is Wat Ket Karam , en de lokatie is https://goo.gl/maps/DKwoU37ARu42


Nou ja, het moet niet gekker worden, kijk eens wie ik op het tempel terrein tegenkwam :


Nog wat foto's :

In het straatje bij deze tempel, dat is aan de rivier de Ping, zijn enkele bekende restaurants waar je eventueel aan het water kunt eten, The Good View en The Gallery , en Riverside.

Tegenover de tempel waren een paar dames bezig met hapjes te maken, wat het precies is weet ik niet, het lijken gestoomde deeg velletjes met iets van gehakt. Ik heb het niet geprobeerd want ik had net gegeten.


Er is een voetgangers brug over de rivier en dan kom je bij de bloemenmarkt en Chinatown uit. Ik maakte totaal een wandeling van zo'n twee uurtjes met de nodige rustpunten. Daar vlakbij is de enige straat in Thailand waar het verkeer RECHTS  rijdt , en nee dit is geen photoshop. Vanavond ben ik van plan om bij The Swan te gaan eten, dat is een Myanmar restaurant . In Nederland is volgens mij totaal geen Myanmar restaurant, jammer want het eten is echt heerlijk. 


Morgen is de laatste volle dag in Chiangmai. Zondag vlieg ik terug naar Bangkok en blijf daar een week. Gelukkig zijn daar  meer mogelijkheden in het openbaar vervoer om ergens heen te gaan. Ik laat het allemaal maar op me af komen, en probeer te ontspannen . Ik ben in ieder geval blij dat ik deze reis niet geannuleerd heb, hetgeen ik een week of drie geleden wel overwogen heb.

Groeten uit Chiangmai

Alle foto's van vandaag :  Klik Hier


donderdag 17 november 2016

Chinatown en bloemenmarkt Chiangmai

Chinatown in Chiangmai is niet zo groot als in Bangkok, maar het is leuk om door de smalle straatjes te lopen en op de marktjes rond te snuffelen en foto's te maken.

Dus maakte ik weer een aantal foto's, en als er mensen of verkopers op een foto staan heb ik eerst gevraagd of ik een foto mag nemen. Slechts één vrouw wilde dat niet, dus ik toonde respect voor haar en zij had respect voor mij omdat ik het eerst vroeg. Zij glimlachte wel naar me toen ik verder liep......Wat haar reden voor weigering was weet ik uiteraard niet.


Ondanks dat de maand rouw na het overlijden van de Koning voorbij is wordt er nog genoeg zwarte kleding zoals shirts verkocht, met de Thaise afbeelding van het cijfer 9, Koning Rama de 9e.
Ik had zelf wat zwarte T shirts meegenomen maar het is niet echt verplicht om zwart te dragen maar het wordt wel op prijs gesteld.Op de markt van China town wordt uiteraard ook de bekende Chiangmai worst , Sai Oua, verkocht. Ik vind het heerlijk, vooral bij een biertje, dus was het vanmorgen nog te vroeg om ervan te smullen.


Er wordt veel eten verkocht, en het ziet er allemaal lekker uit, alhoewel ik niet alle namen van de gerechten ken. Onderstaande foto is Hor Mok Pla, dat is gestoomde vis "ragout" in bananen blad.


Ik liep verder richting de bloemenmarkt want Chinatown en de bloemenmarkt grenzen aan elkaar.De bloemenmarkt is heel vroeg in de ochtend op zijn drukst, maar zo enthousiast ben ik nou ook weer niet om daar vroeg voor uit de veren te komen. Maar het ziet er allemaal fris en kleurig uit, en de Thai zijn kunstenaars in het maken van mooie bloemstukken.


Er zit zelfs fruit in dit bloemstuk verwerkt, erg mooi om te zien. Ik weet niet wat het kost maar in vergelijking met Nederland is dat een schijntje.

Alle foto's van vandaag : Klik Hier

Groeten uit Chiangmaiwoensdag 16 november 2016

Wat Chiang-Man

In Chiangmai zijn veel tempels, de een nog mooier dan de andere. Ik heb er al veel gezien en wil ook andere dingen zien want alleen tempels bekijken wordt saai.
Maar je kan er mooie foto's maken en dat is de reden dat ik ze bezoek, want verder geef ik er niet veel om.
Over een dag of 10 ga ik naar Pattaya en daar zijn hele andere tempels !!

Ik liep eerst langs het monument van de drie koningen, hetgeen niets met onze RK feestdag 3 koningen op 6 Januari te maken heeft.

De drie koningen in Chiangmai , meer info :  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_rulers_of_Lan_Na


Wat Chiang-Man is de oudste tempel van Chiangmai , en is makkelijk te vinden. Het is in het straatje waar ook het kantoor van Thai Airways is. 


De tempel dateert uit 1297 , meer info staat op wikipedia :


Het complex is niet erg groot en ik bleef er een half uurtje rondhangen en maakte de nodige foto's voor het nageslacht.  De zon scheen en dat is wel warm hier in Thailand maar goed om heldere foto's te kunnen maken.
Na het bezoek aan deze tempel dronk ik een heerlijke cappucino bij Starbucks bij de Thapae Gate.  De oude stad is omgeven door een vierkante gracht, en er zijn oa ook 4 poorten die toegang tot de oude stad geven. Dat zijn de Chiangmai Gate ( zuid ) , de Thapae Gate ( oost ), de Suandok Gate ( west ) , en de ChangPhuak Gate ( noord ).

Onderstaande foto is van de Thapae Gate.


En de volgende foto's zijn ook nog bij de  Wat Chiang-ManDeze is wel leuk ,


En deze dames hebben korven met vogels, en tegen betaling mag je een of meerdere vogels vrijlaten en dat brengt dan goed geluk. Maar vandaag is er ook een trekking van de Thaise loterij, ik denk dat je daar meer ( of toch niet ) kans op geluk hebt dan met het vrijlaten van een vogeltje .
Alle foto's van vandaag 


Groeten uit Chiangmai


dinsdag 15 november 2016

Mae Ping River CruiseGisteren was er ook geen optocht ter gelegenheid van Loy Krathong, en vanavond ook niet. Dit heeft allemaal te maken met de rouw periode vanwege het overlijden van de Koning.

Er werden langs de rivier wel veel lampions opgelaten en in het water werden Krathongs gezet.


Er moest uiteraard ook gegeten worden, en ik ging naar mijn favoriete Indiase restaurant bij de night bazar, Le Spice  : Le Spice
Voor een totaal bedrag van 270 baht, dat is bijna 7 euro, at ik onderstaande gerechten :

Vandaag was ik van plan om een "cruise" over de rivier te gaan maken.Omdat er op de website van het bedrijf geen vertrek tijden staan besloot ik op goed geluk naar de rivier te gaan. Het is op slechts 5 minuten lopen vanaf mijn hotel. Ik was er om 1050 uur en om 1100 uur zou er een cruise vertrekken. Dus dat was prima geregeld.

Het vertrekpunt is op het terrein van de Wat Chai Mongkhol tempel en staat vanaf de straat duidelijk aangeven via bovenstaand bord.

De totaal twee uur durende excursie ging 8 kilometer stroomopwaarts naar een boerderij. Daar werd fruit en een fruitdrankje geserveerd en daarna weer terug naar Chiangmai. De kosten van dit totaal waren 550 baht.Ik was in het gezelschap van 5 Japanners en twee Maleisische dames. Het klikte en we hebben leuk met elkaar zitten kletsen, ze spraken allemaal wat Engels en dat was dus meegenomen.
Alle foto's van vandaag : Klik Hier

Helaas kan ik niet te veel doen maar maak het er beste van. Mijn Hollandse vriend die hier in de buurt woont  heeft familie over dus zitten er deze reis ook geen lange autoritjes bij. Maar ik vermaak me wel en probeer tevens veel te rusten om mijn benen en knieen niet te veel te belasten.

Groeten uit Chiangmai.

maandag 14 november 2016

Chiangmai


Dit jaar geen overwintering , dit ivm mijn gezondheid. Ik doe het een maandje rustig aan en ben een week in Chiangmai, een week in Bangkok, en twee weken in Pattaya.
Als dat allemaal goed gaat doe ik het vanaf begin Januari nog een maandje over !!

Afgelopen Vrijdag de 11e November vloog ik met de KLM naar Bangkok. Voorheen vloog ik altijd met China Airlines maar die gaan helaas hun route verleggen zodat het niet aantrekkelijk meer is om naar Bangkok te vliegen vanaf Amsterdam.
De vlucht met de KLM was prima en de bemanning was super vriendelijk ( niet gemaakt ), het eten was geweldig, en tussendoor was ook regelmatig tijd voor een drankje en een praatje.

Zaterdagochtend kwamen we om 1000 uur aan in Bangkok, na een vlucht van 10 uur en 15 minuten. Het vliegtuig was een Boeing 777.
Ik bleef één dag in de buurt van het vliegveld, en vloog Zondagmorgen met Thai Airways naar Chiangmai.
Ik verblijf een week in het ChiangMai Plaza hotel.

De eerste avond werd ik gelijk uitgenodigd voor een etentje in het River market restaurant :

River Market Restaurant

Ik at Sai Oua, dat zijn Chiangmai worstjes , en Khao Soi, en als toetje at ik mango met kleefrijst.

Khao Soi
Vandaag, Maandag 14 November ging ik naar de Wualai Road. Hier is oa de bekende Zaterdag walking street markt. Ook zijn hier erg veel zilversmeden en de bijbehorende winkels. Ook is er een tempel van zilver, de Wat Sri Suphan.

Ik liep al fotograferend van het begin van de straat naar soi 2, daar was de tempel, vlakbij het Nederlandse guesthouse Villa Oranje.Ik had veel last van de hitte en veel pijn aan beide knieen , maar ik heb zoals altijd doorgezet en heb nog wat rondgekeken bij de tempel, en toen met een busje naar een winkelcentrum om koffie te drinken en toen weer naar mijn hotelkamer om te rusten en alle social media van mijn nieuwtjes te voorzien .

Of er vanavond een optocht is in de stad vanwege het Loy Krathong feest is me nog niet duidelijk. De maand rouw ivm het overlijden van de Koning is voorbij,maar veel festiviteiten waren al afgelast en later weer aangemeld, dus veel onduidelijkheden.
Ik  merk het wel, het foto toestel is paraat.  Loy Krathong
Morgen wil ik een "cruise" over de rivier de Ping maken , de boot vertrekt hier vlak bij het hotel dus dat moet gaan lukken. Foto's volgen uiteraard.

Groeten uit Chiangmai


Voor alle foto's van vandaag : Klik Hier