zaterdag 23 januari 2016

Wat Samphran Dragon Tempel

Deze "draken" tempel staat al drie jaar op mijn "to do" lijst dus werd het hoog tijd om er eens heen te gaan. Met het openbaar vervoer, hetgeen mijn voorkeur heeft, was het niet mogelijk. Brigitte had er ook wel zin in en ik zou een wagen met chauffeur regelen. In eerste instantie had ik iemand gevonden maar die was vergeten dat hij vandaag al geboekt was en wilde mij ook nog eens wijsmaken dat ik hem had geschreven dat ik voor morgen wilde boeken.
Dat was gisteravond, dus kort dag en ik zag de trip al mislukken. Ik sprak er over met mijn Russische huisbaas en hij vroeg wat ik zou moeten betalen , en dat was 2500 baht all in. Hij wilde wel iemand bellen om te vragen of dat voor die prijs kon.
En zodoende werd alles alsnog geregeld en konden Brigitte en ik vanmorgen om 1000 uur naar deze tempel rijden , op zo'n 50 kilometer afstand van Bangkok. Prima chauffeur , prima wagen en geen haast.


In deze tempel zijn alleen maar nonnen , in witte gewaden. Ik mocht haar fotograferen want ik vraag dat bijna altijd . Dus poseerde ze voor me.


Er is ontzettend veel te zien in en rondom de pagoda met de draak , waar we echter niet in mochten. Jammer want van boven af heb je ook een mooi uitzicht. Volgens een van de nonnen mag het wel tijdens het Chinese nieuwjaar ,maar dan zijn we er niet meer.
Er staan op het terrein ontzettend veel beelden en andere kunstvoorwerpen , van brons , hout , steen enz , en dus mooie objecten om foto's van te maken. Het geheel is echter bij de grote toeristen hordes niet bekend en is ook niet opgenomen in programmas van tour operators. Dan komt er wellicht geld binnen om de vele vervallen  en beschadigde objecten op te knappen want dat is hard nodig. Het kan een geweldige attractie worden maar wellicht wil men dat niet grootschalig maken.

We keken er een uurtje rond :


De nonnen waren erg vriendelijk en er was er een die redelijk goed Engels sprak en ons de weg wees . Heel grappig was een enorme schildpad waar je in kon lopen. De ingang was een beweegbare klep die dicht kon. Er lagen ook nog drie wrakken van boten die op de ark van Noach leken , de betekenis van dit alles weten we niet en heb ik ook niet kunnen vinden via mijn goede vriend google.We hadden geen spijt van het bezoek aan deze erg aparte tempel en hetgeen er omheen gebeurde .

Voor de liefhebbers is dit de lokatie :  Klik Hier

En hier staan alle foto's van vandaag :  Klik Hier

Met dank aan Ched , onze chauffeur , wiens nummer ik opgeslagen heb :donderdag 21 januari 2016

Chiangmai

Afgelopen Maandag vlogen mijn goede vriend DJCor en ik met ThaiAirways naar Chiangmai en we werden opgehaald door onze andere goede vriend Kees.

Die Maandag deden we verder niet veel omdat we laat in de middag aankwamen. Uiteraard gingen Cor en ik 'savonds wel lekker eten , en wel bij Le Spice, een Indiaas restaurant.

https://www.facebook.com/LeSpice.ChiangMai/

Wij eten hier niet iedere dag Thais , niet omdat we dat niet lekker vinden maar we eten dat al zo vaak, dus is Le Spice een prima alternatief. Je eet er heerlijk voor weinig geld.

Dinsdag werden we al vroeg door Kees opgehaald om naar de prachtige pagodas te gaan kijken , boven op een berg tussen Lampang en Chae Hom , de Wat Phrabat Pu Pha Daeng. Ik was hier al eerder met Kees , toen niet wetende dat je met een pick up truck, tegen betaling,  naar boven kon rijden.

Google Lokatie :  http://tinyurl.com/hxfrm3y


Afijn , we gingen dus een stuk verder dan afgelopen April , de pick up truck reed bijna steil omhoog.  Ik had mezelf al afgevraagd of ik de steile metalen trappen verder naar boven wel zou kunnen lopen omdat mijn linkerbeen "niet meewerkt" en ik nog steeds niet weet wat er aan de hand is.
Cor en Kees zeiden al snel "dat gaat hem niet worden" , en ik beet door en begon aan de klim. Ik kwam een buitenlander tegen die alweer onderweg naar beneden was en ik vroeg hoe ver het nog was. Toen hij zei "let op je hartkloppen" gaf ik het ook op.

Helaas , dus na twee keer hier geweest te zijn ben ik nog niet helemaal boven geweest . Of dat er ooit nog van komt is een grote vraagteken.

Mijn foto's , van de eerste en tweede keer :  Klik Hier

Om toch een indruk te krijgen hoe het er helemaal boven uitziet , vond ik een site met prachtige foto's :


Dinsdagavond gaf ik een etentje bij Pernfood ,het gezelschap bestond buiten mezelf uit DJCor ,Kees , Peter, en een Thaise vrouw en een Birmese man . Ook hier was het allemaal goed geregeld en heerlijk eten. DJCor nam bijvoorbeeld Tagine met lam, een Marokkaans gerecht  ......................en was erg tevreden :Woensdag , gisteren dus, gingen we met Kees naar de Queen Sirikit Botanical Gardens , 


Daar kan je met de auto inrijden omdat het een enorme tuin is. Sinds afgelopen December is er een "canopy" , dat is een loopbrug ter hoogte van de boomtoppen. Deze canopy is ongeveer 400 meter lang en 30 meter hoog. 

De tuin en canopy zijn echt een aanrader:  


Alle foto's : Klik HierWe waren weer redelijk op tijd terug in Chiangmai om even een kopje koffie met bijbehorend gebak te nuttigen bij "Love at first bite".  Je raakt daar echt verliefd op het gebak :
En DJCor en ik gingen Woensdag avond bij een prima Birmees restaurant eten , waar we al vaker waren . Helaas kunnen we in Nederland geen Birmees restaurant vinden , misschien iemand van de lezers ?Donderdag morgen vlogen we weer terug naar Bangkok.

De komende dagen zal ik het een en ander gaan bekijken met Brigitte die ook weer in Bangkok is. We willen oa naar de dragon tempel in Samphran , en Zondag gaan we naar de Muay Thai bokswedstrijden van Channel 7.


Groetjes uit Bangkok