zaterdag 5 december 2015

5 December in Bangkok

Het is 5 December , de Koning van Thailand is vandaag 88 jaar geworden .

Ieder jaar zijn er veel feestelijkheden in heel het land en hier in Bangkok  vooral in en om de grote boulevards Ratchadamnoen Klang en Nua die feestelijk verlicht zijn. Ook bij Sanam Luang zijn er volop activiteiten en demonstraties.

Ik zag oa demonstraties van Krabi Krabong https://en.wikipedia.org/wiki/Krabi-krabong en van het maken van Thaise vliegers .

https://nl.wikipedia.org/wiki/Sanam_Luang


De Sanam Luang is een groot openlucht terrein grenzend aan de grote tempel Wat Phra Keaw . Vroeger was hier tot 1978 ook de bekende weekend markt die nu op Chatuchak is .Ik heb de weekend markt op de Sanam Luang nog meegemaakt in de begin jaren 70 toen ik voor de KLM werkte.

Op de Sanam Luang zijn meestal de Koninklijke feestelijkheden maar ook crematies van leden van het Koninklijk huis.

De meeste mensen trekken een geel shirt aan hetgeen betekent dat ze Koninklijk gezind zijn , en veel van die shirts waren vandaag de shirts van het komende Bike for Dad aanstaande Vrijdag 11 December.

Die shirts zijn volgens mij met miljoenen verkocht want je ziet bijna niets anders meer.

Afijn , even terug naar de Sanam Luang.  Er werd volop eten gratis uitgedeeld aan de mensen die trek hadden . Ze stonden dan ook in lange rijen geduldig op hun beurt te wachten.


Je kon ook gratis naar de kapper ,maar ik ben drie dagen geleden al in Pattaya naar de kapper geweest en moest daar 100 baht voor betalen , nog geen 3 euro. Nee ik zou hier trouwens ook geen gebruik van gemaakt hebben .


Het eten zag er prima uit en overal waar ik foto's maakte werd vriendelijk gevraagd of ik ook wat wilde. Hoezoe is de Thai niet meer vriendelijk ? Ik merk er niets van en vriendelijkheid begint bij jezelf. Als je lacht lacht men terug , als je groet groet men terug , dat is al jaren mijn ervaring en nog steeds.


Ik kon toch de verleiding niet weerstaan toen ik zag dat er gratis magnums uitgedeeld werden,mijn favoriete ijsje. Dus daarvoor ben ik wel in de rij gaan staan en het ijsje was overheerlijk mmmmm


Het vuurwerk voor later vanavond stond ook al opgesteld :Alle foto's : Klik Hier

Morgen doe ik rustig aan , ik heb de laatste 3 dagen veel te veel gelopen. Maar het is zo ontzettend leuk en er is zo ontzettend veel te zien en te doen. Dus ga ik morgen naar de bioscoop en daarna nog even naar het Street Festival in het Lumpini park kijken.

Volgende week Zondag de 13e ga ik met de trein naar Nakhon Ratchasima , ik blijf daar een nacht . Ik heb de treinkaartjes en het hotel al geboekt. Ik ben benieuwd wat ik daar ga meemaken, ik was er nog niet eerder.  https://nl.wikipedia.org/wiki/Nakhon_Ratchasima_(stad)

Groeten uit Bangkok

Rene

vrijdag 4 december 2015

Bangkok Street Festival

Vandaag is het Bangkok Street Festival begonnen ; een jaarlijks evenement in het Lumpini park. Er doen vele internationale straat artiesten aan mee, en ook Nederland is vertegenwoordigt. Het begon vanmiddag om 1500 uur en ik was er al rond 1515 , dus het was nog stil .Ik maakte wel wat foto's en ga morgen of overmorgen nog een keer kijken .


Deze dames verkopen aan de rand van China Town een kruidendrankje . Ik kocht er een en het leek op warme thee . Of het ergens tegen helpt weet ik niet , men zegt dat het tegen prostaatproblemen is , en anderen zeggen dat het potentie verhogend is. Ik weet het niet en er ging geen schok door mijn lijf. Het is in ieder geval een leuk winkeltje .
Morgen wordt de Koning 88 en zoals ieder jaar wordt dat uitbundig gevierd en overal in Bangkok en de rest van het land wordt je er mee geconfronteerd.  De Koninklijke trein staat op het hoofdstation Hualampong ,maar je mag er niet in . Er is tevens een foto tentoonstelling.    https://nl.wikipedia.org/wiki/Hua_LamphongDe klong ( Ong Ang ) waar je 2 maanden geleden niet kon lopen ,ik schreef er al over, of op allerlei illegale bouwsels over het water heen, is geheel opgeknapt , ik liep er langs en het zag er prima uit, nu maar wachten op de komende activiteiten .De foto's van het Streetfestival : Klik Hier
Morgen en/of overmorgen plaats ik er nog meer foto's bij , dezelfde link dus.

donderdag 3 december 2015

De Olifanten Parade

De titel lijkt dus op een olifanten parade ,maar het is een tentoonstelling van kunst olifanten die uit allerlei materiaal gemaakt zijn, ik zag er zelfs een van lego stenen.

Vandaag was de bijna jaarlijkse Trooping of The Colours, een militaire parade ter gelegenheid van de verjaardag van ZKH de Koning ,die Zaterdag de 5e 88 jaar wordt. Ik las ergens dat er geen foto's gemaakt mogen worden van evenementen waar leden van het Koninklijk huis aanwezig zijn. Aangezien ik last van mijn been had ben ik er niet gaan kijken, ik had het zonder foto's uiteraard ook leuk gevonden. Op het moment dat ik dit schrijf regent het behoorlijk , de parade is net afgelopen, dus heb ik geen spijt dat ik niet ben gaan kijken.

Ik ben vandaag dus naar de tentoonstelling van de artistieke olifanten gaan kijken , die tentoonstelling duurt nog tot eind Januari, en zal nog twee keer van lokatie wisselen.

http://www.elephantparadebangkok.com/home.php

De olifanten zijn te koop en de opbrengst gaat naar goede doelen.Deze is dus van lego steentjes , de ondergrond zal wel van ander materiaal zijn.

Alle foto's : Klik Hier

Inmiddels ben ik al weer een maand in Bangkok , en heb veel gedaan , en ben al in Chiangmai , Lopburi en Pattaya geweest. Er staat nog veel op mijn lijst ,maar zonder tijdsdruk of volgorde.Alles wat dit jaar niet lukt om te bezoeken blijft gewoon op de lijst staan.

Morgen wil ik even gaan kijken naar de klong die helemaal opgeknapt is en waar ik al eerder over schreef ; Klong Ong Ang. Even kijken hoe het geworden is en of ik er wat leuke foto's kan maken.
Ik ga volgende week naar Khorat , Nakhon Ratchasima , daar was ik nog nooit. Ik blijf daar een nacht en kom dan weer terug naar Bangkok. Ik ga met de trein en dat duurt ruim 4 uur.Het zal waarschijnlijk Zaterdag de  12e worden en Zondag weer terug.


woensdag 2 december 2015

Pattaya

De afgelopen twee dagen , Maandag en Dinsdag, was ik in Pattaya.Vandaag,Woensdag, reisde ik weer terug naar Bangkok. Mijn goede vriend Cor was  ook in Pattaya en we hebben aardig wat uurtjes met elkaar doorgebracht op het strand, in een bar, en in een restaurant.
Dus we zijn weer "bijgekletst".Cor gaat over twee dagen weer naar huis in Nederland maar komt half Januari weer terug naar Pattaya.
We gaan dan samen een paar dagen naar Chiangmai ,en hopen dan met Kees een paar leuke tripjes te kunnen maken.

Ik heb een kou opgelopen door de airco in mijn hotelkamer in Pattaya snachts aan te laten staan hetgeen ik niet in de gaten had omdat de airco bijna geluidloos draaide.
Ik ben verkouden en erg moe en heb een paracetamol ingenomen en ga vroeg naar bed.

Morgen is het "Trooping of the colors" ter ere van de verjaardag van ZKH de Koning van Thailand:

https://en.wikipedia.org/wiki/Bhumibol_Adulyadej

https://en.wikipedia.org/wiki/Thai_Royal_Guards_parade

Afhankelijk van de drukte en het tijdstip ga ik er wellicht kijken en hoop wat plaatjes te kunnen maken. Maar dit onder voorbehoud.

Het aanstaande weekend is het jaarlijkse straatartiesten festival in het Lumpini park en daar ga ik zeer zeker heen . Dat is erg leuk en ik was er twee jaar geleden ook . Er doen ook Nederlandse artiesten mee; Lisa Lottie  http://www.lisalottie.com/

http://www.bangkokstreetshow.com/en2015/index.shtml

zondag 29 november 2015

Lopburi

Vandaag , Zondag 29 November , was het jaarlijkse feest voor de apen van Lopburi , het Monkey Buffet. Ik was er in 2013 ook maar vond het leuk om nog een keer mee te maken . Het is ongeveer 3 uur met de trein vanaf Bangkok , en ik vertrok om 0925 uur. De trein had bij aankomst slechts 15 minuten vertraging ,maar je kan voor die rit van omgerekend 75 eurocent toch niet klagen !!


De apen deden zich tegoed aan fruit en groenten , en dronken ook flacons met allerlei zoete drankjes leeg , leuk om te zien.
Ik had al mijn eigendommen in mijn zakken gestoken maar had geen last van de apen. Ik zag wel mensen die lastig gevallen werden, maar die mensen hadden dan ook bijvoorbeeld een rugzak bij zich  met  een fles water  die er uit stak. Dan springen de apen bovenop je . Over het algemeen zijn ze gewoon bang ,want als je in de buurt komt rennen ze weg.
Een paar buitenlandse jongemannen werden letterlijk en figuurlijk beklommen door de apen :Ik liep er een uurtje rond en toen was het al weer tijd om naar het station terug te gaan voor de 3 uur durende terugreis .  Een leuke dag en een leuke herinnering .

Morgen ga ik 2 nachten naar Pattaya.

Alle foto's van vandaag :  Klik Hier