zaterdag 28 november 2015

Terug in Bangkok

De afgelopen dagen was ik in Chiangmai om Loy Krathong mee te maken. Ik maakte met Kees ook een paar tripjes , en wellicht ga ik half Januari nog een paar dagen terug naar Chiangmai , samen met Cor , een goede vriend van me.

Gisteren vloog ik terug naar Bangkok en ik was rond 1600 uur weer "thuis".

Vandaag zag ik dat de Kerst sfeer in Bangkok gaat beginnen, dus zullen er de komende dagen vooral bij de winkelcentra grote kerstbomen verschijnen . Deze staat bij Central World :

Ik vind het ook altijd leuk om even naar het schaatsen te kijken in Central World :

Ook hier hangt dus een echte Kerst sfeer.
Ik was onderweg naar het zaalvoetbal stadion naast het MBK shopping center , omdat daar de finale WK futsal voor doven gespeeld zou worden . Helaas is Nederland "maar" 4e geworden , maar Thailand speelt de finale , tegen Iran.

Een leuke tentoonstelling van Aziatische dinosaurussen , dus maar een paar plaatjes gemaakt :


Nog meer dino's : Klik Hier

Bij het zaalvoetbal stadion aangekomen merkte ik dat het wel eens erg druk zou kunnen worden , en ja hoor toen de wedstrijd begon zat het goed vol en er heerste een goede sfeer .De wedstrijd begon spannend en Thailand kon het tot een 2-3 achterstand redelijk bijhouden ,maar Iran won uiteindelijk met 3-8 . De coach van Iran werd voor de rust het veld uitgestuurd maar wilde niet en dreigde zijn team terug te trekken .Na veel tumult vertrok hij uiteindelijk alleen en bleven de spelers op het veld. Hij ging op de tribune boven de spelersbank verder met aanwijzingen te geven en toen werd de politie erbij gehaald !!  Nog wat sfeerfoto's :Klik Hier

Na afloop was het niet makkelijk om vervoer naar "huis" te krijgen , veel bussen reden om onduidelijke redenen een omleidings route , en de skytrain kampte met een grote storing op de Silom lijn , zodat ik maar weer naar beneden gegaan ben.


Ik ben naar een volgend kruispunt gelopen en uiteindelijk kwam er een bus die ik wilde hebben .

Morgen is het jaarlijkse apen buffet in Lopburi , zo'n 2 1/2 tot 3 uur rijden met de trein vanaf Bangkok. Ik ga er heen , en hoop weer leuke foto's te kunnen maken.
Deze foto is van 2013 toen ik er ook was .
donderdag 26 november 2015

Loy Krathong

Gisteren reden we totaal zo'n 300-350 kilometer richting Den Chai - Phrae vv, over de 11-101 , om de mooie tempel met een grote liggende boeddha te bezoeken . De  tempel heet Wat Phrathat Sukhon Mong Khiri en is niet moeilijk te vinden omdat de tempel vanaf de weg te zien is.

http://www.derthailandtourist.de/phrae_watsuthonmongkhonkhiri.html


We keken er rond en ik maakte weer veel foto's van dit prachtige complex.
Alle foto's : Klik Hier

Later op de dag zou het Loy Krathong feest beginnen en daar maakte ik ook de nodige foto's van . Niet al te veel omdat ik hier 2 jaar geleden ook was.


Het was veel drukker als  twee jaar geleden omdat het toen regende. De regen viel dit keer in andere delen van Thailand zoals Pattaya - Bangkok - Khorat enz enz.
Foto's : Klik Hier

Het was een lange dag en ik werd erg moe en besloot om te gaan eten , en dat werd een heerlijke Kung Ob Woonsen :


Vandaag reden we naar een goede koffieshop , van Tommy ,een bevriende Thai,  in de buurt van SanSai , aan de 1001 .

De Tiramisu en Strawberry cheesecake waren vuuurruukkkulijk Morgenochtend ga ik weer terug naar Bangkok ,en als het doven zaalvoetbal team de finale weet te bereiken is de kans groot dat de finale van het WK Thailand tegen Nederland wordt. De finale is Zaterdag en dan ga ik zeer zeker weer kijken.


dinsdag 24 november 2015

Chiangmai

Afgelopen Zondag vloog ik met Thai Airways van Bangkok naar Chiangmai .Op het vliegveld van Chiangmai werd ik opgehaald door mijn goede vriend Kees , die al een aantal jaren in het hoge noorden van Thailand woont.

Ik verblijf de komende dagen in : http://www.people-place.com/

'sAvonds dronken we wat en gingen daarna eten bij een goed bekend staand Indiaas restaurant , Le Spice , in de CharoenPhatet Road soi 6.  https://www.facebook.com/LeSpice.ChiangMai/

Ik neem daar altijd een heerlijke salade van tomaat en komkommer , waar een komijn smaakje aan zit. Kip Tikka en basmati rijst , en Naan brood, en ik kon er weer tegen.

Gisteren zijn we naar een prachtig gelegen tempel complex geweest ,vanuit Chiangmai over de 11 , dan de afslag naar de 1034 bij Hangchat , en dan kom je dus langs de Wat Phrathat Lampang Luang.

De beroemde koetsjes van Lampang rijden hier ook rond.

We keken wat rond en uiteraard maakte ik zoals gebruikelijk weer veel foto's . Klik Hier

Gisteravond at ik bij The Swan , een goed Burmees restaurant : http://www.theswanburmesecuisine.com/

Ook hier was ik al een aantal keren , heerlijk eten daar , yammie


Vandaag doe ik weer even rustig aan . Kees komt me vanmiddag om 4 uur ophalen . Hij heeft mij ,en een aantal andere mensen uitgenodigd voor een etentje. Dat wordt bij een Organisch restaurant buiten de stad , want in de stad begint het Loy Krathong gebeuren,  en dan is er met de auto geen doorkomen aan , waar ik morgen en overmorgen foto's van wil maken.

Morgen gaan we weer een stuk rijden , over de 101 richting Denchai , Phrae. Voor de afslag naar Uttaradit is ook een mooi tempelcomplex , dus dat wordt weer plaatjes schieten : Wat Phrathat Suthon Mongkhon Khiri : http://www.thaiguidetothailand.com/thai-temple/thai-wat-wat-phrathat-suthon-mongkon-khiri/