zaterdag 21 november 2015

YWCA Charity Bazaar

In Central World is dit weekend een charity festival , en er staan kramen van veel verschillende landen , en ook Nederland is vertegenwoordigt , en wel door Karamella stroopwafels

Ik heb even met Menno staan praten , we kennen elkaar al een tijd via facebook ,en hij bedankte me voor de promotie die ik belangeloos voor hem maakte op enkele websites en facebook pagina's.

Er was ook een Russische kraam  en de dames vonden me waarschijnlijk leuk want ze vroegen zelf of ik met ze op de foto wilde .

Er waren leuke kramen van Griekenland , Duitsland, Nieuw Zeeland , Zwitserland enz enz , en uiteraard zoals het in Thailand hoort , met veel eten.

Alle foto's van de YWCA : Klik Hier

Een leuke tentoonstelling van olifanten van keramiek onder de naam Journey 999 Elephants , ook in Central World :

Er zaten erg mooie exemplaren tussen , kijk maar :  Klik Hier

Iedere Zaterdag middag is er in Bangkok Muay Thai boksen en dat wordt rechtstreeks op tv uitgezonden , zelfs mijn bus chauffeur keek "stiekem" mee :Vandaag is de 2e dag van het WK zaalvoetbal voor doven in Bangkok . Nederland won gisteren zijn eerste wedstrijd tegen Uzbekistan met 7-0 en vandaag was de 2e wedstrijd tegen Brazilie , en Nederland won ook deze wedstrijd met 5-1.  De komende wedstrijden kan ik niet gaan bekijken omdat ik morgen naar Chiangmai ga.

Sfeermomenten :Alle foto's : Klik Hier

vrijdag 20 november 2015

WK zaalvoetbal voor dovenVandaag begon in Bangkok in drie verschillende hallen het WK zaalvoetbal voor doven , zowel voor de dames als voor de heren.

Ik vind zaalvoetbal een mooie sport en heb er actief als coach veel wedstrijden aan meegedaan, vooral in de periode van de NCRV minivoetbal in de Ahoy in Rotterdam.

http://2015worlddeaffutsal.com/

Ik zag een stuk van de dames wedstrijd Thailand tegen Zweden , de Thaise dames wonnen deze wedstrijd.
Daarna keek ik de hele wedstrijd van de heren Thailand tegen Italie.  Een leuke wedstrijd die in 6-6 eindigde.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs waren  hier ook opvallende veiligheid maatregelen te zien .


Enkele supporters :Morgen ga ik weer kijken , in dezelfde hal , naar Nederland tegen Brazilie. Nederland won vandaag zijn eerste wedstrijd tegen Uzbekistan met maar liefst 7-0 , dus dat beloofd wat te worden tegen Brazilie .
De wedstrijden in de dagen daarna kan ik niet zien omdat ik naar Chiangmai ga voor 5 dagen.

Voor mijn goede vriend Kees in Chiangmai neem ik stroopwafels mee. Nee niet uit Nederland maar van een Nederlandse bakker in Bangkok.


En vandaag moet er natuurlijk ook weer gegeten worden ; varkens krabbetjes in een zoete saus met ananas , geroerbakte groenten , en rijst .Alle voetbal foto's , een leuke sfeer impressie:


donderdag 19 november 2015

Wat Sakhet Tempel Feest
Ieder jaar is er in de week voorafgaande aan Loy Krathong een tempelfeest bij de Wat Saket en Golden Mount .

https://en.wikipedia.org/wiki/Wat_Saket

Gisteren is het begonnen met een processie waarin een grote rode banier naar boven gedragen wordt en rondom de Golden Mount gewikkeld wordt. Die processie begint om 0600 uur , mijn excuses dat ik er niet bij was ......
Het is een grote kermis met veel vertier en vooral veel eten !! Zie onderstaand filmpje


Ik was er vanmiddag maar toen was er niets te beleven , het speelt zich hoofdzakelijk in de avond uren af omdat het dan minder warm is. Misschien ga ik morgen of Zaterdag nog even kijken om wat leuke foto's te maken. Want Zondag ga ik naar Chiangmai.

Ik moet keuzes gaan maken want er is zo ontzettend veel te doen en te bekijken in Bangkok ..........

Ik kwam een aantal antieke collectors items auto's tegen die behoren bij het Jesada Technik museum wat een behoorlijk stuk buiten Bangkok ligt ,dus weet ik nog niet of ik daar ga kijken . 


Morgen begint in Bangkok het wereldkampioenschap zaalvoetbal voor doven. Dames en heren. Ook Nederland doet daar aan mee.
Natuurlijk ga ik een of meerdere wedstrijden bekijken omdat ik zelf ook een zaalvoetbal verleden heb.
Er zijn drie grote sporthallen waar gespeeld zal worden , en morgen ga ik een keuze maken tussen de openingswedstrijd Thailand-Italie of Nederland- Uzbekistan.
Overmorgen is de wedstrijd Nederland-Brazilie .Jullie lezen het wel weer , bedankt voor de belangstelling , mijn blog wordt goed gelezen volgens de cijfers van Google .woensdag 18 november 2015

De Krokodillen tempel

Jeetje alweer een tempel vandaag ? Ja , maar ik probeer zoveel  mogelijk niet toeristische tempels te bezoeken. Veel tempels aan rivieren houden vissen , ik was al bij een tempel met schildpadden , en vandaag bij een tempel met krokodillen.
Ik had het van iemand gehoord dat er dus een tempel met krokodillen in Bangkok is , dus ik heb gezocht en gevonden. Het is in Chinatown en de tempel heet Wat Chakrawat

https://de.wikipedia.org/wiki/Wat_Chakkrawat


Alle foto's van deze tempel : Klik Hier

In dezelfde buurt wordt een klong helemaal schoongemaakt en dusdanig opgeknapt zodat het een toeristische attractie gaat worden . Een maand geleden kon je de klong niet zien omdat er allerlei obstakels en rotzooi lag . Ik had er iets van gelezen dus ging ik een kijkje nemen en zag hoe de schoonmaak actie er uit zag .


Ik ga over een paar weken nog een keer kijken hoe het geworden is. Alle foto's Klik Hier

Een drukke dag dus vandaag .

Iedere Woensdag tot eind Januari zijn er Muay Thai bokswedstrijden bij het MBK winkelcentrum :


Ook hier maakte ik foto's Klik Hier

En of het nog niet genoeg was vandaag ging ik ook nog naar de voetbalwedstrijd tussen de Old Stars van Liverpool en Manchester United , in het National Stadium . Ik zag Litmanen , Dudek en Kromkamp bij Liverpool . Ik ben met de rust weggegaan omdat ik versleten was. Ik heb van de sfeer mogen proeven , en de ruststand was 2-2 
Nog meer foto's : Klik Hierdinsdag 17 november 2015

Princess Mother Memorial ParkToen ik vanmorgen de deur uitging zag het er dreigend uit.  Neeee geen paniek , ik bedoel de lucht. Voor alle zekerheid nam ik een kleine paraplu mee maar die heb ik niet nodig gehad.

Ik ging vanaf de Rama IV Road met bus 149 naar de andere kant van de rivier , en vanaf de plaats waar ik uitstapte was het nog 15 minuten lopen naar het parkje . Het ligt vlakbij de  twee bruggen , Memorial ook wel de  Saphan Put brug, en de Phra Pokklao brug.

https://en.wikipedia.org/wiki/Phra_Pok_Klao_Bridge

https://en.wikipedia.org/wiki/Memorial_Bridge_(Thailand)

Het parkje is schitterend gelegen ,in een mooie en schone  buurt . Ik kwam enkele groepen toeristen tegen , oa van Co van Kessel , die daar aan het fietsen waren. De straatjes in die buurt zijn prima geschikt om te fietsen.http://www.covankessel.com/nl/

Het park is ter nagedachtenis aan de moeder van de huidige Koning, Bhumibol. Het is prachtig onderhouden en erg fotogeniek. Ik keek oa naar schoolkinderen die aan het spelen waren en maakte er wat foto's van .
Alle foto's van vandaag   Klik Hier

maandag 16 november 2015

Wat Phasi

Helaas ontsierd door de elektriciteits kabels ,maar een mooi contrast met de Siemens Tower.


Wat Phasi of Phasee of Pasee is gelegen aan soi 23 Ekkamai, dat is aan de Saen Saeb klong ,waar je ook uit kan stappen bij halte Chan Issara : http://blog.thailandphotomap.com/bangkok/wat-phasi/

Ik kwam er vanaf de Rama IV Road met bus 45 , stapte op de hoek van Sukhumvit uit en liep op Sukhumvit naar de volgende bushalte waar ik bus 23 nam tot soi 21 Ekkamai. Het lijkt allemaal erg makkelijk maar ik zoek dit allemaal uit met de Bangkok bus guide en met Google maps, en dat werkt prima.In deze tempel is de laatste openbare ter dood veroordeling door middel van onthoofding van Thailand uitgevoerd. Op het graf van de onthoofden staat nu een school.......bizar dus !!

Het uiterlijk van de tempel heeft iets Tibetaans , helaas mocht ik niet overal naar binnen en ook deze tempel stond gedeeltelijk in de steigers, en het uitzicht om mooie foto's te maken werd vaak belemmerd door elektriciteits kabels die in Thailand dus bovengronds hangen.

Maar niet getreurd ,ik ben dus ook hier weer geweest , en hoop nog vele dagen op leuke plekjes te kunnen komen .

Volgende week is het Loy Krathong feest in Thailand , en dan ben ik 5 dagen in Chiangmai .Daar zijn optochten en veel culturele shows dus dat worden veel mooie foto's hoop ik.

In BigC, dat is een supergrote supermarkt , verkopen ze kratongs in de vorm van broodVoor de uitleg van de betekenis van Loy Krathong : Klik Hier

Alle foto's van vandaag : Klik Hier

Ook vandaag vielen er tegen de middag weer een paar flinke buien , het is dan door het vocht in de lucht erg benauwd maar later voelt het prima aan als de buien voorbij zijn.

zondag 15 november 2015

Regen

Rond het middaguur vielen er in Bangkok een paar flinke korte regenbuien.

Ik was buiten in de buurt van Central World en kon dus snel naar binnen om te schuilen . Ik had om 1300 uur afgesproken om een bakkie koffie te gaan drinken en dat is allemaal goed gegaan.
Ik heb met Frans , die al bijna 20 jaar in Pattaya woont , 2 koffie gedronken en een uurtje zitten kletsen.

Ik ga eind van de maand 2 nachten naar Pattaya en dan zullen we elkaar wel weer zien . Zo gaat het al jaren , korte ontmoetingen , even bijpraten onder het genot van een bakkie koffie , en dan weer vrijheid blijheid , dus geen verplichtingen wederzijds.

Ik wilde nog bij het Koreaans Festival bij Central World gaan kijken maar dat was waarschijnlijk nog niet aan de gang. Op het voorplein stonden een aantal etenstentjes en een podium maar er waren nog geen activiteiten.

Het zag er ook niet echt geweldig uit dus heb ik het maar gelaten voor wat het was.

Morgen wordt de kamer weer schoongemaakt , één keer per week , en dan ga ik mijn vuile was naar de laundry brengen .
De laundry duurt meestal een dag voordat het klaar is , en dan krijg ik het weer heerlijk fris ruikend en gestreken terug.
Was die niet gestreken hoeft te worden was ik zelf , want op het platte dak staat een wasmachine onder een afdakje , en daar mogen de gasten gratis gebruik van maken.


Dus vandaag geen foto's van een tempel maar van een wasmachine :D