Bangkok Hotels

zaterdag 16 januari 2016

Thailand Vakantie Beurs 2016

Het zal wel toeval zijn maar de Thaise Vakantie Beurs , Thailand Tourism Festival 2016, is gelijktijdig met de Nederlandse vakantie beurs in Utrecht.
Ik moest kiezen welke ik dus zou gaan bezoeken..........en de keus was makkelijk , ik koos voor Bangkok.

In een heerlijke temperatuur , in de open lucht, namelijk in het Lumpini park , en vooral gratis entree maakt het allemaal wat aantrekkelijker dan de verwarmde jaarbeurshallen in Utrecht.
Maar alle gekheid op een stokje , ik vond het leuk om er geweest te zijn.

Het Lumpini park is een van de grootste parken van Bangkok en in dit seizoen worden er veel activiteiten georganiseerd , zoals een wekelijks concert op Zondag , het straatartiesten festival , enz .

Twee jaar geleden rond deze datum was het wat minder ontspannen in het Lumpini park , toen er duizenden mensen hun tenten hadden opgeslagen. Dat was tijdens de vele demonstraties en shutdown van Bangkok.


Ik was er rond 1515 uur , en dat was mooi getimed want er begon net een leuke parade. Alle regios van Thailand zijn vertegenwoordigd.



Tja en waar wat te doen is en waar veel mensen zijn moet natuurlijk gegeten worden , en laat dat maar aan de Thaise mensen over . Het ene stalletje met eten ziet er nog aantrekkelijker uit dan de andere.Maar ik beheers me altijd .........





Morgen komt mijn maatje Cor vanuit Pattaya  naar Bangkok , ik verwacht hem rond 1300 uur , en als hij hier ook een kijkje wil gaan nemen ga ik uiteraard mee, het is dan tevens de laatste dag van dit Festival

http://www.thaitravelblogs.com/2016/01/36th-thailand-tourism-festival-in-lumpini-park/


Alle foto's :  Klik Hier

Maandag gaan Cor en ik een paar dagen naar Chiangmai en gaan Dinsdag en Woensdag met Kees twee trips maken . De eerste is naar de Queen Sirikit Botanical Gardens

http://www.thaitravelblogs.com/2015/11/canopy-walkway-at-queen-sirikit-botanic-garden/  en de dag erna gaan we naar Wat Phrabat Pu Pha Daeng  , in de provincie Lampang

En Dinsdag geef ik een vooruitgeschoven verjaardags dineetje voor mijn Hollandse vrienden Cor, Kees , en Peter bij http://www.pernsfood.com/

Groeten uit Bangkok

Rene


vrijdag 15 januari 2016

Bangkok Butterfly Garden

De afgelopen dagen was ik in Pattaya , ik ben weer terug in Bangkok en hoop nog het een en ander te zien voordat ik naar huis ga.

Ik zal echter wel rustiger aan moeten gaan doen want de laatste week heb ik enorm veel pijn aan mijn linkerbeen , alsof het nooit overgaat. Dat is erg balen maar ik sla me er wel doorheen. Als deze pijn een maand eerder terug was gekomen had ik zeer zeker mijn retourticket gewijzigd ,maar deze laatste 2 weken moet ik het zien door te komen en neem af en toe , geheel tegen mijn gewoonte in , een paracetamol.

Maar afijn geen geklaag meer , ik ging vandaag naar de Butterfly Garden , en die is in het Rotfai park, het "spoorweg" park. Met bus 74 tot aan het Victory monument en daar stapte ik over op bus 77 ,tot aan de skytrain halte Morchit en metro halte Chatuchak. Ik had uiteraard ook met de metro kunnen gaan maar vind het leven boven de grond toch wel aangenamer................

Het duurt met de bus alleen wat langer ,maar dat is totaal geen probleem voor me.

Vlakbij de vlindertuin is ook nog een spoorweghal met enkele oude locomotieven ,maar bij gebrek aan vrijwilligers is deze hal blijvend gesloten.  Jammer , de locomotieven staan er nog.



Met mijn eenvoudige samsung cameraatje ben ik nog steeds erg blij want zonder telelens heb ik al veel leuke plaatjes kunnen maken.





In het park zijn fietsen te huur en je kan er heerlijk fietsen , hetgeen ik 3 jaar geleden gedaan heb .

Alle foto's : Klik Hier

Ik wilde na het bekijken van de vlindertuin naar het Lumpini park , daar is de Thaise vakantiebeurs, gelijktijdig met de beurs in Utrecht..........
Maar , onderweg besloot ik om dat morgen te gaan bekijken . Ik zou anders te veel gaan forceren omdat ik al genoeg gelopen had.

In Pattaya kwam ik trouwens nog een gave oude cadillac tegen :




zondag 10 januari 2016

Zondag 10 Januari 2016

Vandaag was er genoeg te doen in de stad,wanneer eigenlijk niet .....Ik moest dus een keuze maken van hetgeen ik wilde gaan bekijken.
Ik heb twee keuzes gemaakt, en dat waren er ook genoeg want ik heb me weer geforceerd en veel te veel gelopen. Ik heb nu veel pijn aan mijn linkerbeen. Ik hou echter vol en dan kan ik over drie weken wel weer achter de geraniums in Dordrecht............

Ik ging eerst naar de vlooienmarkt Made By Legacy . Waarom dat zo heet weet ik niet , er waren trouwens veel Japanners aanwezig. Het was op het terrein van de Thaise Spoorwegen , en in tegenstelling tot de meeste markten moest er entree betaald worden , 120 baht , iets meer dan 3 euro.

http://madebylegacy.com/

Overal waar je in Thailand naar een markt gaat , naar een beurs , of andere activiteit , overal wordt gegeten , gegeten , en nog eens gegeten ...............
Ik vond de prijzen op deze vlooienmarkt behoorlijk hoog voor Thaise begrippen , mede doordat er ook al 120 baht entree gevraagd werd.  Een flesje Singha bier 100 baht , een Japans biertje uit de tap 220 baht.

Maar .........ik eet en drink niet overdag , alleen een bakkie koffie en een flesje water.




Alle foto's : Klik Hier

Ik liep hier vandaan naar het metrostation Hualampong om naar Silom te gaan . Daar is om de twee weken op Zondag een markt , en dan is de straat voor een gedeelte voor het verkeer afgesloten. Het wordt nog 5 keer gehouden tot eind Maart , Jan. 24, Feb. 7, Feb. 28, March 6 and March 20, en dan wellicht weer aan het einde van het jaar. 





Alle foto's : Klik Hier

Ik heb de laatste 6 jaar enorm veel foto's op Picasa gezet , als je belangstelling hebt dan zijn ze uiteraard te zien , alles is openbaar :


Groeten uit Bangkok